"Akrandan Akrana" Deneyim Aktarımı Toplantısı ve Sertifika Töreni
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan’ın Bölümümüze Ziyareti Hk.
Adım Adım Berlin Projesi Bilgilendirme Toplantısı
Dünya Sosyal Hizmet Günü
2024 Dünya Sosyal Hizmet Günü etkinliği 22 Mart 2024 saat 10:00'da İİBF Tuğrul Çubukçu Salonu'nda gerçekleştirilecektir.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü
11 Mart tarihine ertelenen "Dünyada Kadın Hakları Hareketi: Oy Hakkından Tam Eşitlik Taleplerine" etkinliğinin afişine ulaşmak için tıklayınız.
Cumhuriyet'in 100. Yılında Bağımlılıklardan Uzak Özgür Gençlik Paneli
6 Kasım Pazartesi Günü Saat 09.30'da Mehmet Akif Ersoy Salonu'nda gerçekleşen panelin ayrıntılaına ulaşmak için tıklayınız.
Cumhuriyetin İlk 100 Yılında Sosyal Hizmette Gündem: Psikopatoloji
30 Ekim Pazartesi Günü Saat 13.30'da Tuğrul Çubukçu Salonu'nda gerçekleşen panelin ayrıntılarına ulaşmak için tıklayınız.
Toplum ve Sosyal Hizmet Dergisi Covid 19 Özel Sayısı
Prof. Dr. Yasemin ÖZKAN ve Doç. Dr. Nur Feyzal KESEN'in özel sayı editörleri olduğu Toplum ve Sosyal Hizmet Covid 19 Özel Sayı tam metnine ulaşmak için tıklayınız
Önemli-Öğrencilerimizin Dikkatine! Hacettepe Üniversitesi Program Dışı Öğrenmelerin Tanınması

Değerli Öğrencilerimiz,

Özellikle bu dönem (Şubat ayında) mezun olacak ya da mezun durumunda öğrencilerin 07.01.2025 tarihi mesai bitimine kadar Bölüm sekreterliğine etkinlikle ilgili katılım belgelerini teslim etmeleri (kuruluşun resmi imzası, kaşesi veya barkodunun bulunması ve etkinlikte kaç saat bulunulduysa yazılı olması şart) gerekmektedir. Diğer öğrenciler için takvim sonra açıklancaktır.

Buna ek olarak, sonraki prosedürler için sizinle irtibata geçebileceğimiz isim, soy isim, öğrenci numaranız, mail adresiniz ve telefonunuzu da sekreterliğe bırakmanız gerekmektedir.

İlgili yönetmelik aşağıdadır
https://hacettepe.edu.tr/duyuru/yonergeler/progdisiogrenme040624.pdf

Amaç

MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, öğrencilerin Hacettepe Üniversitesinde sürdürdükleri örgün eğitimleri ve bir başka yükseköğretim kurumundan Hacettepe Üniversitesindeki örgün eğitimlerine ilişkin aldıkları program dışında belgelendirilebilen öğrenmeler ve bu süreçlerde edilinen bilgi, beceri ve yetkinliklerin tanınması ve intibakı için uyulması gereken esasları belirlemektir.

Kapsam

MADDE 2- (1) Bu Yönerge, Hacettepe Üniversitesi ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarına kayıt yaptırmış öğrencilerin; program dışı öğrenmeler sonucunda kazanılan bilgi, beceri ve yetkinliklerinin, üniversitenin ilgili kurullarınca kabul edilen kurumlardan ya da nitelikli mikro yeterlik sağlayıcılarından elde edilen sertifika, belge (rozet), yayınlar, projeler, araştırma ve destekler; belgelendirilebilen (yurtiçi/yurtdışı) gönüllü çalışmalar, iş yerinde mesleki, staj, klinik çalışma veya saha çalışması deneyimlerinin tanınması, değerlendirilmesi işlemlerine ilişkin esasları kapsar.

-----

Dikkat edilmesi gereken hususlar "değerlendirme ve tanınma" başlığı altında ayrıca belirtilmiştir. Özellikle bir hususa dikkat çekmek istiyoruz.

Yönergenin Madde 7 ve 3. bendinden geçen "Kabul edilmesine karar verilerek onaylanan başvurular için, AKTS hesaplaması yapılarak (30 saat iş yükü 1 AKTS olarak hesaplanır) öğrenciye program dışı öğrenme transkripti düzenlenir." 30 saatin mutlaka doldurulması gerekmektedir. Bu 30 saati; 6 saatini A kuruluşundan, 7 saatini B kuruluşundan, 8 saatini C kuruluşundan ve 9 saatini D kuruluşundan toplayarak 30 saate tamamlayıp 1 AKTS kazanabilirsiniz ya da tek seferde 90 saatlik bir etkinlikte bulunarak 3 AKTS kazanabilirsiniz. Bu bağlamda, akademik transkript dışında ayrıca tarafınıza sosyal transkript düzenlenecektir.